W ciągu całego tygodnia uczniowie klasy II uczyli się, co należy robić, by zachować zdrowie i dobre samopoczucie. Jednym z wielu ważnych czynników wpływających na nasze zdrowie jest właściwe odżywianie. Poznaliśmy piramidę żywienia, nauczyliśmy się zasad prawidłowego komponowania i przygotowywania posiłków i postanowiliśmy wykorzystać oraz sprawdzić naszą wiedzę w praktyce.
W piątek, 9 marca przynieśliśmy do szkoły produkty do przygotowania śniadania. Nasze stoły zapełniły się pieczywem, chudą wędliną, białym serem i mnóstwem warzyw. Z zapałem i uśmiechem na ustach zabraliśmy się do pracy. Nie minęło pół godziny i na talerzach pojawiły kolorowe, pyszne, wiosenne kanapki, które wręcz zachęcały do zjedzenia ich.
Posiłek był znakomity, więc postanowiliśmy podzielić się nim z pracownikami naszej szkoły. Pochwałom i zachwytom nie było końca. Jesteśmy z siebie bardzo dumni. 🙂