WIĘCEJ WIEM – ZDROWO JEM

W ciągu całego tygodnia uczniowie klasy II uczyli się, co należy robić, by zachować zdrowie i dobre samopoczucie. Jednym z wielu ważnych  czynników wpływających na nasze zdrowie jest właściwe odżywianie. Poznaliśmy piramidę żywienia, nauczyliśmy się zasad prawidłowego komponowania i przygotowywania posiłków i postanowiliśmy wykorzystać oraz sprawdzić naszą wiedzę w praktyce.

W piątek, 9  marca  przynieśliśmy do szkoły produkty do przygotowania śniadania. Nasze stoły zapełniły się pieczywem, chudą wędliną, białym serem i mnóstwem warzyw. Z  zapałem i uśmiechem na ustach zabraliśmy się do pracy.  Nie minęło pół godziny i na  talerzach pojawiły kolorowe, pyszne, wiosenne kanapki, które  wręcz zachęcały do zjedzenia ich.

Posiłek był znakomity, więc postanowiliśmy podzielić się nim z pracownikami naszej szkoły. Pochwałom i zachwytom nie było końca. Jesteśmy z siebie bardzo dumni.  🙂

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.