Dzisiaj w ramach „Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania” i „Programu dla szkół” uczniowie szkoły przygotowywali zdrowe i pożywne kanapki oraz pyszny sok owocowy.
Wszyscy przynieśliśmy do szkoły potrzebne produkty. Po starannym umyciu rąk i przygotowaniu stanowisk z ochotą zabraliśmy się do pracy. Można śmiało powiedzieć, że zadanie wykonaliśmy doskonale. Kanapki nie tylko były smaczne, zdrowe, ale i pięknie ozdobione. Sprawdziła się stara maksyma, że najlepiej smakują posiłki wykonane własnoręcznie, bo na niektórych stolikach po chwili talerze były puste 😉 Do tego wspaniały sok owocowy – czego chcieć więcej…
Uczniowie podczas robienia kanapek kształcili odpowiednie nawyki żywieniowe, rozwijali kreatywność, wyobraźnię oraz dbałość o higienę podczas sporządzania posiłków.
Autor: Monika C.
Gallery with ID 583 doesn't exist.