DZIEŃ ZDROWEGO JEDZENIA I GOTOWANIA

Dzisiaj w ramach „Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania” i „Programu dla szkół” uczniowie szkoły przygotowywali zdrowe i pożywne kanapki oraz pyszny sok owocowy.

Wszyscy przynieśliśmy do szkoły potrzebne produkty. Po starannym umyciu rąk i przygotowaniu stanowisk z ochotą zabraliśmy się do pracy. Można śmiało powiedzieć, że zadanie wykonaliśmy doskonale. Kanapki nie tylko były smaczne, zdrowe, ale i pięknie ozdobione. Sprawdziła się stara maksyma, że najlepiej smakują posiłki wykonane własnoręcznie, bo na niektórych stolikach po chwili talerze były puste 😉 Do tego wspaniały sok owocowy – czego chcieć więcej…

Uczniowie podczas robienia kanapek kształcili odpowiednie nawyki żywieniowe, rozwijali kreatywność, wyobraźnię oraz dbałość o higienę podczas sporządzania posiłków.

Autor: Monika C.

zdjęcia…

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.