ROBIMY ZDROWE, WIOSENNE KANAPKI

W bieżącym tygodniu omawiamy tematykę naszego zdrowia i dobrego samopoczucia. W związku z tym uczniowie klasy II postanowili przygotować na drugie śniadanie kolorowe, wiosenne kanapki.

Wszyscy dobrze wiemy, że aby przystąpić do działań kulinarnych należy dokładnie umyć ręce. Tak też zrobiliśmy. Przypomnieliśmy też sobie zasady bezpieczeństwa, których należy przestrzegać podczas posługiwania się nożem, po czym zabraliśmy się do pracy.

Zadanie wykonaliśmy  doskonale. Kanapki były nie tylko smaczne i zdrowe, ale też pięknie ozdobione. Okazało się też, że dzieci jednak lubią warzywa, a najlepiej smakują kanapki wykonane własnoręcznie.

Podczas przygotowania drugiego śniadania kształciliśmy odpowiednie nawyki żywieniowe, dbałość o higienę podczas sporządzania posiłków oraz rozwijaliśmy kreatywność i wyobraźnię. Poza tym stwierdziliśmy, że śniadanie zjedzone przy wspólnym stole w gronie rówieśników smakuje doskonale 🙂

Autor: Monika C.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.